De kleuren van mijn ziel

Griekenland is veel meer dan een mooie vakantiebestemming. Rona Lichtenberg laat je door het land reizen in negen bloemrijke, soms mystieke verhalen en biedt een intieme blik op het dagelijkse Griekse leven waarvan tradities, oude mythen en religie een natuurlijk onderdeel vormen.

kleuren van mijn zielWe zien een Nederlandse vrouw die bepaalde woorden niet wil horen en een dorp dat gebukt gaat onder een donker geheim. We lezen over een eeuwenoud lied dat een lotsbestemming in zich draagt, over een herder die in de eenzaamheid van de bergen zijn geluk vindt en over kleurrijke zigeuners die hun stempel drukken op een kleine gemeenschap. Over een legende die zich op magische wijze lijkt te verstrengelen met het heden en over de terugkeer van een moedige strijdster. Na het lezen van deze verhalen zal Griekenland nooit meer hetzelfde zijn.

Rona Lichtenberg schrijft vol passie over Griekenland. Ze is geboren in Zeeland, maar – zoals ze zelf zegt – met een Griekse ziel.  En dat blijkt ook uit haar verhalen.  Tijdens het lezen waan je je in Griekenland.  Het boek geeft niet alleen een kijkje in de ziel van de schrijfster, maar ook in het Griekse leven.

De kleuren van mijn ziel –  Rona Lichtenberg
Uitgeverij: Parelz | December 2010
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789491074042

One Response to De kleuren van mijn ziel

  1. […] een boek voor de vakantie? Van ieder – tussen nu en eind 2015 – verkocht exemplaar van ‘De kleuren van mijn ziel’ doneert de schrijfster Rona Lichtenberg de helft van de royalties aan een goed doel in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: