Griekenland dreigt Mediterrane Spelen te verliezen

Griekenland dreigt de organisatie van de Mediterrane Spelen van 2013 kwijt te raken als de twee geplande dorpen voor atleten en officials niet gebouwd worden. Dat heeft het Internationale Comité voor de Mediterrane Spelen (ICMG) gezegd.

De steden Volos en Larissa in Centraal-Griekenland organiseren het sportevenement in 2013, maar kampen met financiële problemen nu de Griekse regering heeft besloten de financiering van de dorpen in te trekken vanwege de bezuinigingen.

Er is 190 miljoen euro nodig voor het project en minister van Financiën Giorgos Papakonstantinou heeft het organisatiecomité laten weten dat er een alternatief plan moet worden gevonden.

Als de ICMG besluit het sportevenement te verplaatsen, is het Italiaanse Pescara (dat de Spelen in 2009 organiseerde) een mogelijk alternatieve locatie.

One Response to Griekenland dreigt Mediterrane Spelen te verliezen

  1. […] terugkwam op het besluit om 190 miljoen euro te geven voor het bouwen van accommodaties, werd het onzeker of Griekenland wel in staat was het evenement te organiseren. De economische crisis deed daar nog […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: