My big fat Greek…looks

“Oh, I thought you were Greek.” Ook tijdens mijn jaarlijkse verblijf op Zakynthos was het weer eens raak. Het is me nu zo vaak overkomen dat het me eigenlijk niet meer zou moeten verbazen.  Maar wennen doet het ook nooit. Zodra ik voet op Griekse bodem zet, word ik door de lokale bevolking voor een landgenoot aangezien. Zonder dat ik ook maar één woord heb gezegd, spreken ze me in het Grieks aan.

Toegegeven: ik voel me er zeer door vereerd, maar toch begrijp ik er niets van. Grieks? Ik? Nah! Toch?  Nu lukt het me redelijk om de schijn op te houden, maar uiteindelijk schiet mijn Grieks dan toch tekort en val ik door de mand. De betreffende Griek meestal in totale verbijstering achterlatend.

Dat niet iedere Griek me voor één van de zijnen aanziet, bleek op Kalymnos  (waar ik officieus geadopteerd werd als Griek onder het motto ‘you look Greek, you talk Greek, you act Greek, so you ARE Greek’)

“Vind je ook niet dat zij er heel Grieks uitziet?”, wilde een Griekse kennis van één van zijn vrienden weten toen we ‘s avonds op een terrasje zaten. Die bekeek me eens goed en zei toen heel beslist: “No, she looks Spanish.” Spaans? Spááns? Tsk!!! Ik was diep beledigd. Tja, wij Grieken zijn nou eenmaal een trots volk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: