Ex-minister Bakoyannis begint nieuwe partij

Griekenland is een politieke partij rijker. Sinds gisteren is de Democratische Alliantie actief. De partij werd opgericht door Dora Bakoyannis, voormalig minister van buitenlandse zaken en oud-burgemeester van Athene.

De Democratische Alliantie staat voor individuele vrijheden en particulier ondernemerschap, zonder de verzorgingsstaat op te offeren, aldus Bakoyannis. De middenpartij wil op basis van overeenkomende punten samenwerken met links en rechts om Griekenland door de financiële crisis te helpen loodsen.

Ondanks haar kritiek op de wijze waarop de socialistische regering de schuldencrisis aanpakt, is Bakoyannis het in grote lijnen eens met de doelstelling het financieringstekort omlaag te brengen. Zij wil echter de belastingen verlagingen in plaats van verhogen. Dit betekent nog strengere bezuinigingen op de overheidsuitgaven.

Bakoyannis werd door Nea Demokratia gedwongen de partij te verlaten omdat zij voor het reddingsplan van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds stemde. Verwacht wordt dat verschillende conservatieve politici Bakoyannis zullen volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: