Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland

De crisis in Griekenland maakt veel bij mensen los, zowel in Griekenland als in de rest van Europa. Dit boek geeft een andere kijk op veel misvattingen en de schuldvraag. 

Vreemde kijk op GriekenlandDe Nederlandse Roosmarijn Mavrikou-Zevenhuizen woont sinds 2007 op het eiland Skyros, met haar Griekse man en twee dochtertjes. Ver van de onrust in Athene, maar de harde realiteit van de crisis raakt ook hen. Ze besluit er een boek over te schrijven. In Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland vertelt Roosmarijn het verhaal uit de Griekse samenleving.

Quotes uit het boek:

“Ik heb mijn hardwerkende man nog nooit zo terneergeslagen gezien. Iemand die altijd zo hard werkt om zijn zaken op orde te hebben, ziet nu alles instorten. Laatst zat hij in tranen, omdat hij voor het eerst durfde toe te geven, dat hij niet weet of we vanaf januari bij wijze van spreken nog wel melk kunnen kopen voor onze dochters.”

“Scholen en ziekenhuizen zijn in rap tempo aan het sluiten, want er zijn geen leerkrachten of ziekenhuispersoneel meer, noch middelen om hen draaiende te houden.”

“Diefstal en criminaliteit zijn al met 200% gestegen.”

“Extreme loonsverlagingen, massale ontslagen, belastingen die bijna wekelijks omhoog gaan en dan de rekening die alle Grieken in de bus kregen om nògmaals een groot percentage inkomensbelasting te betalen over vorig jaar. Dat alles kan niet als hervormingen beschouwd worden.”

“De rijken worden vooralsnog niet getroffen. En wil het nou net zo zijn dat daar het geld zit. Zij worden echter nog steeds op grote schaal beschermd door vriendjespolitiek en hebben hun geld allang veilig gesteld op bankrekeningen in andere landen of in roerend en onroerend goed.”

Met dit boek krijg je een inside-story van de Griekse samenleving, die nu letterlijk en figuurlijk in de kou staat.

Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland – Roosmarijn Mavrikou-Zevenhuizen
Uitgeverij: Mijnbestseller B.V.  | Oktober 2011
Prijs: € 13,95 (paperback) /  € 10,72 (eBook)
ISBN: 9789461930682

10 Responses to Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland

 1. Mariët schreef:

  ik heb hem net digitaal gekocht maar dit is niet om aan te zien deze uitgave.
  Klopt er iets niet, is er een betere epub misschien. Deze staat vol strepen en anderszins. Lijkt wel een werkversie.
  Ik was zo benieuwd om te beginnen aan dit boek maar dit is in feite erg zonde van mijn geld want niet te lezen.

  • Natascha schreef:

   Hallo Mariët,
   Wat vervelend dat je een slecht eBook hebt gekocht. Ik denk dat je het beste contact kunt opnemen met de klantenservice van de uitgever. Hier vind je de contactgegevens. Succes!
   Groet, Natascha (Parakalo Weblog)

   • Mariët schreef:

    Hi Natascha ,
    heb ik inmiddels gedaan en ook de auteur.ingelicht.
    Bedankt voor je reactie.

  • Mariët schreef:

   hier wordt aan gewerkt hoor, ik heb contact met uitgever en auteur, voorlopig even geen e-versie beschikbaar dus niet kopen nog in de epub, papieren versie natuurlijk wel.

 2. Hugo schreef:

  Hallo,
  Ik ga het boek direkt bestellen in de boekhandel. Ik ben benieuwd naar haar verhaal .Al kan ik mij daar heel goed wat bij voorstellen. Wij komen al 25 jaar in Griekenland, ben zelf een griekofiel,spreek de taal een beetje, en wij hebben ons eigen klein vakantiehuisje in Griekenland.(komt ook doordat wij geen kinderen hebben, anders was ook dit niet mogelijk!) Al die mensen die schreeuwen dat de grieken maar moeten bloeden snappen niets van de situatie. Stel je eens voor dat we hier in Nederland het bezuinigings pakket van drie kabinetten op een hoop gooien, en het de nederlanders door de strot duwen. Zo voelen eenvoudige grieken zich nu. Griekse rijken landgenoten steken geen vinger uit.In Nederland moet ook de broekriem aan, maar ook hier gaat dit niet evenredig. Dat iedereen die meer als een ton per jaar verdient maar meer betaald, AOW hebben ze ook niet nodig van het rijk, ze hebben immers hun hele leven al kunnen “sparen “voor hun oude dagsvoorziening. Geef het liever aan mensen in de bijstand, ouderen die op de armoedegrens moeten leven. SCHANDE!! Bezuinigen prima,maar Inleveren naar draagkracht!!!

  • cor touw schreef:

   ik kom al heel lang in griekenland zeker 35 jaar mijn zus woont er maar ook mijn dochter heeft er gewoond nu zit alleen mijn kleindochter er nog maar met haar man en kleine jongen het is een grote schande dat het land zo te kijk wordt gezet en niet alle grieken zijn lui er zijn bij ons ook mannen en vrouwen die zich af hebben laten keuren en dan zwart werken en zelfs in griekenland zwart gingen werken met een sociale uitkering en een w a o maar laten we de grieken niet veroordelen om wat de hoge heren en mw merkel van hun zeggen neus in eigen boezem steken voor mij is het nog steeds het fijnste land om op vakantie te gaan lekker met mijn eigen caravan

 3. […] De Nederlandse Roosmarijn Mavrikou-Zevenhuizen woont sinds 2007 op het eiland Skyros, samen met haar Griekse man en hun twee dochtertjes. Over de harde realiteit van de Griekse crisis waarmee ook haar gezin te maken heeft, schreef ze vorig jaar het boek Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland. […]

 4. […] De Nederlandse Roosmarijn Mavrikou-Zevenhuizen woont sinds 2007 op het eiland Skiros, samen met haar Griekse man en hun twee dochtertjes. Over de harde realiteit van de Griekse crisis waarmee ook haar gezin te maken heeft, schreef ze vorig jaar het boek Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland. […]

 5. […] dagboek in de Griekse crisis is het tweede boek van Roos. In 2011 schreef ze Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland, waarin andere kijk wordt gegeven op de Griekse crisis, de misvattingen en de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: