EU ontkent uitstel betaling Griekenland

De EU en Griekenland ontkennen dat de komende aflossingstermijn van de Griekse noodlening wordt uitgesteld. In een verklaring verwerpt de EU de uitspraken van de Oostenrijkse minister van Financiën.

Volgens Josef Pröll zou er besloten zijn de betaling van de derde termijn van de lening van 110 miljard euro uit te stellen van december tot januari. Maar de EU en Griekenland benadrukken dat het schema voor het terugbetalen van de lening niet is gewijzigd.

De uiteindelijke beslissing over de betaling hangt af van de conclusies van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank, die momenteel in Griekenland bekijken of Athene voldoet aan de eisen van de overeenkomst. Het is een procedure waar de Europese Commissie vanaf het begin mee heeft ingestemd en die niet voor geldproblemen zorgt, zegt het Griekse ministerie van Financiële Zaken in een verklaring.

Oostenrijk liet deze week weten zijn tranche van de noodlening vast te houden, omdat Griekenland niet aan de voorwaarden voldoet. “Als zij de targets missen, moeten wij dat bespreken”, zei Minister van Financiën Pröll. “Ik ben bereid de tranche uit te betalen als de cijfers kloppen.”

One Response to EU ontkent uitstel betaling Griekenland

  1. […] de termijn van terugbetaling te verlengen, wordt meteen ook de garantie van de EU en het IMF verlengd. Dat moet de markten gerust stellen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: