Griekenland zet in op duurzame energie

Griekenland wil de komende vijf jaar 45 miljard euro aan investeringen in duurzame energie aantrekken in een poging de kwakkelende economie weer vlot te trekken. Dat heeft premier Papandreou laten weten.

“Ons land heeft een enorme duurzame energiebronnen die onbenut blijven”, zei Papandreou bij een forum voor groene investeringen tijdens een conferentie over veranderingen van het Mediterrane klimaat in de Atheense voorstad Vouliagmeni.  ‘Wij gaan de energiemarkt openstellen, partnerschappen tussen de publieke en private sector zullen daarbij een cruciale rol spelen.”

Het is de verwachting dat investeringen in projecten voor duurzame energie in Griekenland  volgend jaar 1,2 miljard euro bedragen. In  2009 was dat nog maar 400 miljoen in 2009, aldus de premier.

De eerste grote investering op het gebied van duurzame energie zou de bouw van een fabriek voor vloeibaar aardgas en een energiecentrale in de westelijke haven van Astakos zijn. Het project – waarmee 3,5 miljard euro was gemoeid – liep deze week echter spaak na een conflict binnen het consortium uit Qatar dat het project zou financieren.

One Response to Griekenland zet in op duurzame energie

  1. Danny schreef:

    Om aardgas nu duurzaam te noemen? Het is wel 1 van de schoonste fossiele brandstoffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: