VN: Slechte omstandigheden migranten Griekenland

De Verenigde Naties hebben scherpe kritiek geuit op de Griekse autoriteiten vanwege de verslechterde omstandigheden in de detentiecentra voor illegale migranten bij de Grieks-Turkse grens.

Volgens de VN worden de migranten die in het grensgebied zijn opgepakt onder ‘zeer slechte hygiënische omstandigheden’ in cellen gestopt. Ook zou er geen informatie, tolk of juridische hulp beschikbaar zijn.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN stelde onder meer dat de slechte omstandigheden te maken hebben met ‘overbelasting van de bestaande detentiecentra’.

De meeste illegale immigranten komen Europa binnen via Griekenland. Door een verschuiving in de route van migranten heeft het zwaartepunt zich nu verplaatst van de Griekse eilanden naar de tweehonderd kilometer lange grens met Turkije.

2 Responses to VN: Slechte omstandigheden migranten Griekenland

  1. […] de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dat de leefomstandigheden in Griekse asielzoekerscentra enorm zijn verslechterd. Volgens de organisatie is er sprake van een humanitaire […]

  2. […] Verenigde Naties hebben Griekenland eerder al beschuldigd van het vastzetten van migranten in kampen zonder heet water of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: