Fava is nu beschermd streekproduct

De Europese Commissie heeft fava toegevoegd aan de lijst met beschermde streekproducten. De beroemde spliterwtenpuree van Santorini kreeg het keurmerk ‘beschermde oorsprongsbenaming’.

Fava schaart zich in hierdoor in het rijtje van 87 andere in Griekenland geproduceerde producten die de speciale status van  ‘beschermde oorsprongsbenaming’ of  ‘beschermde geografische aanduiding’ hebben gekregen. Op deze lijst staan onder meer olijven en olijfolie, diverse soorten groente, fruit en kaas.

Het gebruik van EU-symbolen op de etiketten van deze producten verschaft de consument informatie over de oorsprong van de producten.

2 Responses to Fava is nu beschermd streekproduct

  1. […] Raad. Op de lijst staan bijna honderd Griekse producten, waaronder de mandarijnen van Chios, fava en de tomaten van Santorini. De beschermde status geldt alleen binnen de Europese […]

  2. […] zo’n honderd Griekse producten, waaronder de mandarijnen van Chios, Arseniko-kaas van Naxos, fava en de tomaten van Santorini. De beschermde status geldt alleen binnen de Europese […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: