Politie beëindigt chauffeursstaking

De politie in Athene heeft met traangas een eind gemaakt aan een demonstratie van vrachtwagenchauffeurs. De protestactie van de truckers werd vandaag – op de vierde dag – verboden door de Griekse overheid.

De vachtwagenchauffeurs staken tegen een voorgenomen liberalisering van de transportsector. De chauffeurs die voor de  Griekse overheid werken, vrezen dat ze dan hun (dure) vergunning verliezen of dat de waarde ervan omlaag gaat.

Griekenland wordt zwaar getroffen door de staking. Het toerisme lijdt eronder, bezinestations raken door hun beninevoorraad heen omdat de Grieken massaal zijn gaan hamsteren uit angst dat de staking ng dagen zou gaan duren. Er ontstaat ook een tekort aan vers voedsel en geneesmiddelen.

2 Responses to Politie beëindigt chauffeursstaking

  1. […] 33.000 truckers zijn al vijf dagen in staking tegen liberalisering van de transportsector. Ze vreze dat hun dure vergunning straks niets meer […]

  2. […] krijgen en verliezen mogelijk ook hun licentie. De vrachtwagenchauffeurs zijn sinds 13 september in staking. Ze legden het werk neer uit onvrede over de hervormingsplannen van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: