Terreurgroep zat achter moord op journalist

De terroristische groepering Sekte van Revolutionairen heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord op Sokratis Giolias. De journalist werd vorige week voor zijn huis in Athene doodgeschoten.

Het dagblad Ta Nea ontving de verklaring waarin de aanslag werd opgeëist. De precieze inhoud is niet bekendgemaakt, maar volgens de krant werden in de verklaring dreigementen geuit aan het adres van bekende Griekse journalisten en uitgevers. Ook werden de politie, openbaar aanklagers, gevangenispersoneel en gevangenisdirecteuren bedreigd.

Bij de schietpartij waarbij Giolias omkwam, werden meer dan vijftien kogels afgevuurd. De munitie was volgens de politie afkomstig van wapens die eerder werden gebruikt bij de moord op een politieagent en een aanval op een tv-zender.

De 37-jarige Giolias leidde het radiostation Thema FM en was een populaire blogger. Op het veelgelezen nieuwsblog  Troktiko werden geregeld schandalen aan het licht gebracht.

2 Responses to Terreurgroep zat achter moord op journalist

  1. […] Terreurgroep dreigt met ‘oorlog tegen democratie’ De terreurgroep Sekte van Revolutionairen heeft gedreigd met meer aanslagen en zegt Griekenland te veranderen in een slagveld. Dat staat in de verklaring waarmee de groep gisteren de moord op de journalist Giolias opeiste. […]

  2. […] en blogger Sokratis Giolias doodgeschoten voor de deur van zijn huis. Een extreemlinkse groep eiste de verantwoordelijkheid op voor de moord, maar de zaak werd nooit […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: