Meeste Grieken eten te veel

Bijna zestig procent van de Grieken geeft openlijk toe dat ze te veel eten. Dit blijkt uit een enquête van de Griekse website www.mednutricion.gr, die het Mediterrane dieet – gebaseerd op veel verse groenten, fruit en olijfolie – promoot.

Van de 412 mensen die de vragenlijst invulden, bekende 61 procent altijd alles op te eten wat er op zijn bord ligt. Zij doen dat zowel in een restaurant als thuis aan de eettafel. Ongeveer 55 procent van de ondervraagden vindt de porties in de meeste restaurants te klein. Ze geven dan ook de voorkeur aan de maaltijdporties zoals die worden geserveerd in traditionele taverna’s.

Volgens de diëtisten komt de voorkeur voor grotere porties deels door het grotere formaat dat de dinerborden tegenwoordig hebben. In 1990 hadden de meeste borden een diameter van 25 cm, nu hebben veel borden een diameter van 30 cm.

Grieken blijken ook een verkeerd beeld te hebben van een ‘gezonde portie’.  Bijna één derde van de respondenten denkt dat 180 gram vlees per dag een gezonde hoeveelheid is. Dit is echter tweemaal zoveel als wordt aanbevolen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: