Griekse truckers protesteren tegen hervormingen

Griekse vrachtwagenchauffeurs hebben vandaag voor onbepaalde tijd het werk neergelegd. De truckers protesteren tegen de plannen van de regering om de sector te liberaliseren.

De transportsector in Griekenland is klein en de overheid speelt er een grote rol, met veel regels en bureaucratie. Veel Griekse bedrijven regelen het vervoer van hun producten zelf. Zij krijgen hiervoor eenvoudig toestemming. Vrachtwagenchauffeurs die goederen voor anderen willen vervoeren, moeten voor iedere wagen een speciale (dure) vergunning hebben.

Het aantal vastgestelde vergunningen is sinds 1976 niet veranderd en tussen de chauffeurs worden de 36.495 beschikbare licenties onderling verhandeld. De prijs voor zo’n vergunning kan oplopen tot 90.000 euro. De chauffeurs zijn woedend omdat deze dure vergunningen door de aangekondigde hervormingen waardeloos zullen worden.

Als de staking van de vrachtwagenchauffeurs lang gaat duren, kunnen er mogelijk tekorten aan allerlei goederen ontstaan. Ook chauffeurs van tankwagens doen mee aan de actie, waardoor de toevoer van benzine wordt beperkt.

One Response to Griekse truckers protesteren tegen hervormingen

  1. […] vachtwagenchauffeurs staken tegen een voorgenomen liberalisering van de transportsector. De chauffeurs die voor de  Griekse overheid werken, vrezen dat ze dan hun […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: