Griekse journalist doodgeschoten

De Griekse journalist Sokratis Giolias is vanmorgen om half zes voor de deur van zijn huis in Athene doodgeschoten. Er werden minstens twintig schoten gelost door drie daders, die er vervolgens in een auto vandoor gingen.

Een onbekende man had Giolias vroeg in de ochtend  gebeld met de mededeling dat zijn auto was gestolen. Daarna werd er aan de deur gebeld en de journalist ging naar beneden om te kijken. Zodra de deur open ging, openden drie mannen het vuur.

De 37-jarige Giolias leidde het radiostation Thema FM en schreef voor het populaire blog Troktiko dat regelmatig schandalen aan het licht brengt. Hij zou volgens collega’s op het punt hebben gestaan om de resultaten van een onderzoek naar corruptie te publiceren.

Volgens de politie komen de gevonden hulzen uit twee 9-millimeter handwapens die door de Griekse terreurgroep Sekte van Revolutionairen zijn gebruikt. De groepering pleegde in februari 2009 een aanslag op een TV-zender in Athene en zei journalisten, politici en de politie als doelwit te hebben.

5 Responses to Griekse journalist doodgeschoten

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Yorien vd Hombergh, Parakalo. Parakalo said: Griekse journalist doodgeschoten http://bit.ly/cwENIc #griekenland […]

 2. […] de schietpartij waarbij Giolias omkwam, werden meer dan vijftien kogels afgevuurd. De munitie was volgens de politie afkomstig van wapens […]

 3. Peter Kok schreef:

  Golias stond toch op het ount om een artikel over corruptie te publiceren? Dan is hij toch niet zelf corrupt en verzet hij zich toch tegen hetzelfde als die terroristen nl. corruptie? Dit lijken me desporado’s en gekken.

  • Natascha schreef:

   Mij klinkt het ook erg onlogisch in de oren. Maar volgens mij is de ideologie bij de meeste van deze terreurgroepen ver te zoeken. ‘Gekken’ die proberen de samenleving te ontregelen lijkt me een betere omschrijving.

 4. […] journalist die wordt vermoord. In 2010 werd onderzoeksjournalist en blogger Sokratis Giolias doodgeschoten voor de deur van zijn huis. Een extreemlinkse groep eiste de verantwoordelijkheid op voor de moord, […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: