Griek wil niet als Turk op yoghurtverpakking

Een Griekse man eist een schadevergoeding van 50 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 5 miljoen euro) omdat een Zweedse zuivelproducent zonder toestemming zijn portret heeft gebruikt op een yoghurtverpakking.

De man hoorde van een vriend die in Stockholm woont dat zijn foto op een pot Turkse yoghurt stond afgebeeld. “Ik kon mijn ogen niet geloven, het was een schok om daar ineens een foto te zien van iemand die ik ken”, aldus Athanasios Varzakanos op de Zweedse radio. “Mijn vriend vond het niet leuk en vroeg zich af hoe dat heeft kunnen gebeuren.”

De Griek heeft een klacht ingediend bij het Zweedse zuivelbedrijf Lindahl. In zijn brief benadrukt de man dat hij niet Turks maar Grieks is en in Griekenland woont en dat het gebruik van zijn foto misleidend is voor zowel mensen die hem kennen als voor de kopers van het product.

Het Zweedse bedrijf reageerde verbaasd op de klacht van de Griek. “We hebben het portret gekocht van een fotobureau, dus we namen aan dat alles in orde zou zijn”, zegt directeur Anders Lindahl.

Advertenties

2 Responses to Griek wil niet als Turk op yoghurtverpakking

  1. […] Zuivelbedrijf betaalt Griekse ‘Turk’ schadevergoeding Het Zweedse zuivelbedrijf Lindahl betaalt 200.000 euro schadevergoeding aan Minas Karatzoglis omdat zijn foto jarenlang tegen zijn wil als Turk op een yoghurtverpakking prijkte. […]

  2. […] Griek wil niet als Turk op yoghurtverpakking […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: