Kapiteel gestolen op archelogische site Olympia

kapiteelOp de archeologische site van Olympia is een kapiteel van een vroegchristelijke basiliek uit de 6de eeuw verdwenen. Dat heeft het Griekse ministerie van Cultuur meegedeeld. Het kapiteel van 20 centimeter hoog en 30 centimeter lang stond op een muur van de kerk.

De basiliek werd gebouwd in het atelier van de beroemde beeldhouwer Phidias (circa 490-430 voor Chr), die in acht jaar tijd het 12 meter hoge standbeeld van Zeus uit goud en ivoor maakte. Het beeld werd later als één van de zeven wereldwonderen van de klassieke oudheid bestempeld.

Een bewaker van de site in Olympia ontdekte dit weekend dat het kapiteel was verdwenen. Een eerste onderzoek ter plaatse leverde geen aanwijzingen op.  Het ministerie van Cultuur heeft een verder onderzoek ingesteld naar de opmerkelijke diefstal. Archeologe Giorgia Hatzis, die verantwoordelijk is voor de site in Olympia, is met onmiddellijke ingang geschorst.

One Response to Kapiteel gestolen op archelogische site Olympia

  1. […] 3000 jaar oud zijn en volgens lokale autoriteiten een ‘onschatbare waarde’ hebben.  In 2009 ‘verdween’  een kapiteel van een vroegchristelijke basiliek uit de 6de eeuw van de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: