Vervroegde verkiezingen op 4 oktober

De Grieken moeten op 4 oktober naar de stembus. Dat is de datum dat de vervroegde parlementsverkiezingen worden gehouden. Premier Karamanlis maakte dat bekend na een onderhoud met president Papoulias.

Een dag eerder had Karamanlis op tv al aangekondigd dat hij de president formeel zou vragen het parlement te ontbinden, met het oog op vervroegde verkiezingen. Die mededeling kwam niet echt als een verrassing. Media en politici speculeerden al een tijd dat de premier gedwongen op zoek zou moeten naar een nieuw mandaat.

De conservatieve regering heeft een minimale meerderheid in het parlement en verloor veel steun door de economische crisis en diverse schandalen. De recente bosbranden bij Athene hebben de regering ook geen goed gedaan. Woedende Grieken en  vrijwel alle media verwijten Karamanlis dat er niet effectief is opgetreden en dat er geen lessen zijn getrokken uit eerdere bosbranden.

Volgens peilingen zouden de socialistische oppositiepartij PASOK met vijf tot zes procent voorsprong de nieuwe verkiezingen kunnen winnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: