NAVO-chef is Grieks-Turks geruzie beu

De nieuwe NAVO-chef Anders Fogh Rasmussen heeft laten weten dat hij genoeg heeft van de slechte banden tussen Griekenland en Turkije. Het is de eerste keer in de recente NAVO-geschiedenis dat een NAVO-chef twee landen aanspreekt op hun onderlinge relatie.

Rasmussen wil dat de twee landen hun ruzie over Cyprus oplossen. Morgen en overmorgen reist hij daarvoor naar zowel Griekenland als Turkije.

Het conflict over Cyprus gaat terug tot 1974 toen Turkse troepen het Turkse deel van het eiland bezetten. Het eiland is sinds die tijd opgedeeld in twee delen.

Volgens Rasmussen hindert de slechte band tussen de landen missies van de NAVO. De EU-missie die Afghaanse politie traint, krijgt geen vervoer of bescherming van de NAVO. Turkije houdt de NAVO-steun aan de EU-missie tegen, omdat Grieks Cyprus ook een bijdrage levert aan die missie.

One Response to NAVO-chef is Grieks-Turks geruzie beu

  1. Erhan kurkun schreef:

    De jong Turken

    ik hoop echt uit mijn hart dat Cyprus probleem zo rap mogelijk op gelost geraakt, maar U moet één ding weten de Griekse Cyprioten willen de regels van 1974 no way, aan tafel gaan zitten praten op lossen,wij zijn in 2011 vergeet het niet anders kunnen ze achter fluiten en zeg nu niet dat anders Mag Turkije niet bij EU wij JONG TURKEN we staan er niet op de springen

    N.C.A.P
    Nationaal Centrale Aziatische Partij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: