Skiathos en Skopelos in trek door ‘Mamma Mia’

De film ‘Mamma Mia’ heeft Skiathos en Skopelos bepaald geen windeieren gelegd. De twee eilanden in de Egeïsche zee zijn door de film erg populair bij trouwlustige stelletjes.

In de Franse krant Le Figaro zegt Andreas Palikiras, directeur van een reisbureau op Skiathos, te verwachten dat er meer dan driehonderd huwelijken zullen worden gesloten op het eiland.

Hoe ziet zo’n ‘Mamma Mia’-bruiloft er uit? Het koppel wordt in de haven van Skiathos welkom geheten op de klanken van het ABBA-nummer Waterloo. Dan trouwen de stelletjes eerst voor de wet, waarna ze elkaar nog eens eeuwige trouw beloven in het kerkje van Aghios Ioannis op Skopelos. Een speciaal strandfeest is het sluitstuk van de dag.

Ook aan de kleding is gedacht. De winkels op de eilanden verkopen bruidsjurken en blauwe tuinbroeken, zoals Meryl Streep in de film draagt.  En voor wie er dan nóg geen genoeg van heeft: in de bioscoop van Skiathos is ‘Mamma Mia’ nog steeds te zien. Ook is er een speciale Mamma Mia Tour ontwikkeld, die de fans langs plaatsen op het eiland voert waar de film zich afspeelt.

 

En op veler verzoek het antwoord op de vraag: waar werd Mamma Mia! opgenomen?
De film Mamma Mia! werd opgenomen op de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos en in Damouchari op het schiereiland Pilion.

10 Responses to Skiathos en Skopelos in trek door ‘Mamma Mia’

 1. Sylvia schreef:

  Ieder zijn meug zullen we maar zeggen. Ik vind het getuigen van slechte smaak. Positief vind ik wel dat Skiathos en Skopelos nu in de spotlights staan. Goed voor het toerisme:-)

 2. Natascha schreef:

  Zelf begrijp ik het ook niet hoor. Ik zou er in ieder geval nooit voor kiezen. Maar ja, blijkbaar hebben zulke locaties dan toch een grote aantrekkingskracht op het publiek. Net als die tours langs de woningen van beroemdheden, wat ik ook een redelijk raar fenomeen vind.

  Maar inderdaad, het is wel positief dat Skiathos en Skopelos nu in de spotlights staan. Het zijn prachtige eilanden!

 3. Bruno schreef:

  Enig nadeel is nu wel dat de eilanden vrij duur zijn geworden.

 4. Wilma schreef:

  In Pilion – het schiereiland tegenover Skiathos en Skopelos – hebben ze wat publiciteit aangaat de boot volledig gemist. Ook hier, o.a. in het dorpje Damouchari, vonden een week lang opnames plaats. De steiger, waar Meryl met haar beroemde bommetje vanaf sprong, werd speciaal daarvoor in dit pittoreske haventje opgebouwd. De enige publiciteit die eraan wordt gegeven, is een zielig bord bij de ingang van het dorp, dat vanwege de slecht onderhouden steile toegangsweg alleen voor de zeer volhardende Mama Mia-fans te bereiken is. Op het bord hangt een uitgeprint A-viertje met daarop de verheugende mededeling dat Mama Mia hier werd opgenomen, geïllustreerd met een paar verbleekte foto’s van de opnames…
  Hebben er toch een flink aantal mensen in de toeristensector behoorlijk zitten slapen 🙂

 5. […] zoals terstond met trots werd gedemonstreerd, de vrijplaats was geweest voor de cast en crew van Mama Mia The Movie. Daarbij werden we ook nog opgeschaald omdat onze kamer bleek te zijn overboekt. En vlijde ik me […]

 6. Erik schreef:

  Wij zijn net terug van 2 weken Sporaden, o.a. Skiathos en Skopelos. Onze keuze voor deze eilanden lang al zeer lang vast, maar had totaal niks te maken met ‘Mamma Mia’.
  Wie deze eilanden enkel zou kiezen in functie van die film, zal zeer bedrogen uitkomen, want je ziet zo goed als niks van wat in de film te zien is. Enkel het kapelletje van Agios Ioannis.
  Wat niet wegneemt dat Skiathos, Skopelos en Alonissos prachtige eilanden zijn. Ik heb al heel wat Griekse eilanden gezien (elk jaar steeds een andere bestemming), maar deze eilanden komen wel bovenaan mijn favorietenlijstje te staan. Een combinatie van de drie eilanden vind ik een sterke aanrader.

 7. mazuro schreef:

  Ook wij hebben, net als Erik, 2 weken lang gehopt van Skiathos naar Skopelos en via Alonissos weer terug naar Skiathos. Hadden zonder het te weten geboekt in hetzelfde hotel als waar de Mamma Mia-meute had gelogeerd. Een aardige bijkomstigheid, maar ook niet meer dan dat. Hebben de film niet gezien, dus over herkenning kunnen we niet oordelen.
  Ook wij hebben zeer genoten van de schitterende eilanden. Toen was nog niets te merken van de crisis, maar dat is nu wel anders, lees en vrees ik.
  Voor meer opgetekende ervaringen zie http://www.heinscatchup.nl Daarop zelfs 3 afleveringen onder de titel ‘Hop eiland hop’.

 8. […] Ook de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos kwamen in de spotlights te staan nadat ze figureerden in de film ‘Mamma Mia’. […]

 9. […] van Griekenland. Maar echt beroemd werd Lalaria in 2008, door de film Mamma Mia!. Skiathos trok daardoor veel toeristen. De release van Mamma Mia! Here We Go Again deze zomer deed daar nog een schepje […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: