Snelle behandeling griepgevallen gaat voor preventie

De Griekse autoriteiten hebben besloten dat de preventie van verdere verspreiding van het H1N1-virus even minder prioriteit heeft. Snelle en goede zorg voor mensen die besmet zijn geraakt met de Mexicaanse griep krijgt nu de voorrang.

In Griekenland zijn nu meer dan 300 gevallen van de ziekte vastgesteld, maar het grootste deel van de patienten is weer volledig hersteld van het H1N1-virus. “We doen ons best ervoor te zorgen dat iedereen in dit land, zowel Grieken als toeristen, zich veilig voelt”, aldus Minister van Gezondheid Dimitris Avramopoulos.

Dat betekent dat mensen die kampen met zware symptomen van de ziekte en degenen die tot één van de kwetsbare groepen behoren (zeer jonge kinderen, ouderen met ademhalingsproblemen, mensen met overgewicht en vrouwen die in de eerste maanden van hun  zwangerschap zijn) virusremmers krijgen voorgeschreven. De resultaten van de labtests zullen in deze gevallen niet worden afgewacht,

Mensen met minder serieuze ziekteverschijnselen die niet in één van de risicogroepen vallen, worden naar huis gestuurd. Zij krijgen instructies hoe ze kunnen voorkomen dat het virus verder wordt verspreid terwijl ze herstellen van de Mexicaanse griep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: