Vluchtelingenkamp bij Patras ontruimd

De Griekse politie heeft vanmorgen een vluchtelingenkamp bij de haven van Patras ontruimd. De omstandigheden waren er zo slecht dat de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR het als urgente noodsituatie bestempelde.

Aan de operatie namen tachtig agenten van de oproerpolitie deel. Tijdens de ontruiming vloog een deel van het kamp in brand.  Volgens de brandweer zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Het geïmproviseerde kamp, dat al dertien jaar bestond, werd bewoond door honderden illegalen. Het zijn vooral jonge Afghanen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die er onder erbarmelijke omstandigheden wachtten op een kans met een boot naar Italië te gaan.

4 Responses to Vluchtelingenkamp bij Patras ontruimd

 1. Leo Matheve schreef:

  Dag Natascha!

  Het vluchtelingenprobleem wordt steeds erger in ieder Europees land. Ook al vind ik dat we uit menselijk oogpunt al die sukkelaars moeten helpen, toch kan teveel echt teveel worden, helaas. Ik zou me niet in hun plaats willen stellen.

  Je landgenoot Pieter Boekestein gaat nu weer meevaren en meeroeien met de Argo. Herinner je je nog het oude mythologische verhaal over Jason en zijn zoektocht naar het Gulden Vlies? Pieter heeft me vorig jaar veel informatie doorgestuurd over zijn hele moeilijke maar geslaagde tocht, en ik heb dankbaar gebruik gemaakt van zijn info om zoveel mogelijk interesse op te wekken bij mijn leerlingen op school. (Ik ben leraar Latijn en mythologie is zowat mijn hobby, vandaar dat ik zo graag naar Griekenland ga!)

  Zoek dat maar eens op!

 2. Natascha schreef:

  Hallo Leo,

  Leuk om te horen dat de Argo dit jaar weer uitvaart.
  Zeker ken ik het verhaal van Jason en het Gulden Vlies. Ik heb er vorig jaar trouwens een klein berichtje aan gewijd: https://parakalo.wordpress.com/2008/06/16/in-het-spoor-van-jason-en-de-argonauten/

  Wat een leuke manier ook om je leerlingen te interesseren voor de mythologie. Zelf heb ik op het atheneum geen Grieks of Latijn gehad, dus ik heb mezelf later in de verhalen verdiept. (En ben er door gegrepen)

 3. […] centrum van Athene gezet. In de havenstad Patras maakte de politie twee vluchtelingenkampementen met de grond gelijk en werden tientallen illegalen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: