Ionische eilanden krijgen minder regen

Hoewel er in de winter nog volop regen is gevallen, worden de Ionische eilanden toch steeds droger. In de toekomst zal er beduidend minder regen vallen dan in de afgelopen jaren. Dat blijkt uit een onderzoek van studenten aan het Technisch Instituut (TEI) van Zakynthos.

In samenwerking met het National Observatory in Athene werd gekeken welk effect klimaatverandering heeft op de hoeveelheid regen die valt op de Zakynthos, Corfu en Kefalonia. Daarbij werd informatie uit twee tijdsperiodes gebruikt: de periode 1893 – 1931 en van 1956 tot heden.

In de eerste periode viel er gemiddeld 110 cm regen, in de tweede periode viel er op Zakynthos gemiddeld 85 cm. Dat komt neer op een afname van 7,7 mm per jaar, veroorzaakt door verandering in het klimaat. Op Corfu zou de afname van regenval nog groter zijn, aldus professor Tasos Kalimeri die hielp bij het onderzoek.

Als de studie is afgerond, moet er een betrouwbare indicatie zijn van de hoeveelheid regen die de komende zeventig jaar kan worden verwacht op de eilanden in de Ionische Zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: