Rechter ontbindt Griekse homohuwelijken

Een rechtbank heeft de enige twee homohuwelijken die in Griekenland werden gesloten zijn ongeldig verklaard. De twee stellen waren in juni 2008 getrouwd.

De koppels trouwden met een beroep op een oude wet die niets vermeldde over het geslacht van de echtelieden. De huwelijken werden voltrokken door de burgemeester van het eilandje Tilos in de Egeïsche Zee.

De zeer invloedrijke Grieks-orthodoxe kerk reageerde furieus op de homohuwelijken. De Griekse regering verklaarde de huwelijken al snel ongeldig. Een openbaar aanklager spande een zaak aan om de onwetmatigheid van de verbintenissen door een rechter te laten bevestigen.

Dat gebeurde door een rechter op Rhodos, die de huwelijken formeel ontbond. De koppels hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.

4 Responses to Rechter ontbindt Griekse homohuwelijken

  1. Roosje schreef:

    Djeezes, van Tilos over Athene tot Rhodos! En dàt omdat de kerk in z’n (orthodoxe) wiek geschoten is. Houd ons op de hoogte van het “hoger beroep”!

  2. Natascha schreef:

    @Roosje Ja, wat een onzin he? Maar ik vrees dat het hoger beroep niet veel zal uithalen voor de koppels. Wordt vervolgd…

  3. […] 2009 heeft een rechtbank de enige twee homohuwelijken die in Griekenland werden gesloten ongeldig verklaard. De koppels waren in 2008 getrouwd met een beroep op een oude wet die niets vermeldde over het […]

  4. […] 2009 heeft een rechtbank de enige twee homohuwelijken die in Griekenland werden gesloten ongeldig verklaard. De koppels waren in 2008 getrouwd met een beroep op een oude wet die niets vermeldde over het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: