‘Sekte van Revolutionairen’ dreigt met moorden

Een groepering die zich ‘Sekte van Revolutionairen’ (Σέχτα Επαναστάτων0) noemt, dreigt prominente Grieken en willekeurige politieagenten te vermoorden.  Het dreigement staat in een verklaring die op een diskette is achtergelaten bij het graf van de 15-jarige jongen die in december vorig jaar door een politiekogel werd gedood.

De dood van de jongen leidde tot ernstige ongeregeldheden in Athene en diverse andere Griekse steden. Journalisten van het dagblad Ta Nea vonden de boodschap na een anoniem telefoontje.

De ‘Sekte van Revolutionairen’ eiste  eerder de verantwoordelijkheid op voor een aanslag op een politiebureau in Athene en lijkt dezelfde methoden te hanteren als de beweging Revolutionaire Strijd, die vorige maand een politieman neerschoot.

De extremisten zeggen het te betreuren dat er bij hun aanslag, die afgelopen dinsdag plaatshad, geen slachtoffers zijn gevallen. Hun doel was namelijk om politieagenten te executeren. “Zij hebben geluk gehad, en wij pech. De volgende keer zal dat anders zijn”,  staat in de boodschap te lezen.

One Response to ‘Sekte van Revolutionairen’ dreigt met moorden

  1. […] Bij de schietpartij waarbij Giolias omkwam, werden meer dan vijftien kogels afgevuurd. De munitie was volgens de politie afkomstig van wapens die eerder werden gebruikt bij de moord op een politieagent en een aanval op een tv-zender. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: