Rellen bij begrafenis Griekse scholier

De begrafenis van de 15-jarige Alexandros, die afgelopen weekend werd doodgeschoten door een agent, heeft tot nieuwe rellen geleid. Bij de begrafenis in de buitenwijk Palio Faliro van Athene waren circa 6000 mensen aanwezig. Scholieren en studenten kregen vrij om de rouwdienst bij te kunnen wonen.

De familie van het slachtoffer had verzocht om een waardige dienst, maar buiten de begraafplaats raakten honderden jongeren slaags met de oproerpolitie. Velen scandeerden “agenten, varkens, moordenaars!” De politie zette traangas in tegen relschoppers die met stenen gooiden. De politie heeft de jongeren met traangas uiteengedreven. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.

De tiener kwam zaterdagavond om het leven door politiekogels en zijn dood leidde tot hevige rellen in Athene, Thessaloniki, Patras, Ioannina en enkele andere Griekse steden.

De politie heeft de afgelopen dagen al meer dan tweehonderd mensen opgepakt. Tientallen personen zijn gewond geraakt door de zwaarste onlusten in decennia. De materiele schade is enorm. Gisteren werden alleen al in Athene 49 overheidsgebouwen, veertien banken, 47 winkels en enkele tientallen auto’s in brand gestoken.

De Griekse oppositie vindt dat de conservatieve regering van premier Karamanlis moet opstappen, omdat die het geweld niet onder controle kan krijgen.

One Response to Rellen bij begrafenis Griekse scholier

  1. […] Athene werd de 15-jarige jongen begraven die om het leven kwam door een politiekogel. Het incident leidde voor de vierde opeenvolgende dag […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: