Teleurgestelde voetballer pleegt zelfmoord

Een speler van de Griekse tweedeklasser Diagoras Rhodos heeft zelfmoord gepleegd door van een twaalf meter hoge klif te springen. De 25-jarige middenvelder Yiannis Koskiniatis – die dit seizoen nog niet in actie kwam vanwege een operatie aan zijn geblesseerde linkerbeen -was door zijn trainer buiten de selectie was gelaten voor het bekerduel tegen Olympiakos Pireaus.

Koskiniatis  kwam niet opdagen voor de gezamenlijke lunch met zijn ploeggenoten, later die middag werd zijn motorfiets gevonden in de buurt van de Profitis Ilias, net buiten Rhodos-stad.

De politie vond op de plaats des onheils een handgeschreven afscheidsbriefje  met de tekst “Het is onrechtvaardig dat ik buiten de selectie ben gehouden. Ik kan het niet meer aan.”  Volgens de lokale media had Koskiniatis, die 61 wedstrijden voor Diagoras speelde en daarin vier keer scoorde, psychische problemen. Zijn club had hem professionele hulp aangeboden.

Diagoras Rhodos verloor de wedstrijd in de vierde ronde van het Griekse bekertoernooi overigens met 3-2 van Olympiakos. Koskiniatis’ teamgenoten hoorden het droeve nieuws toen de wedstrijd even stil lag.

3 Responses to Teleurgestelde voetballer pleegt zelfmoord

 1. conny schreef:

  Opmerking redactie Griekseagenda.nl: Onderstaand bericht is verspreid door de Nederlandse media, maar helaas niet correct weergegeven. De redactie van Griekseagenda.nl heeft het bericht enigszins aangepast en genuanceerd. Het valt erg te betreuren dat een nieuwsmedium een bericht de lucht in stuurt en vervolgens het bericht door andere media klakkeloos wordt overgenomen, zonder dat de inhoud ervan wordt gecontroleerd. Hierna leest u de gebeurtenissen zoals ze volgens de Griekse media hebben plaatsgevonden en gepubliceerd.

  Vandaag werd de bekerwedstrijd Olympiakos Pireaus tegen Diagoras uit de 2e divisie gespeeld op het Griekse eiland Rhodos.
  Het was een wedstrijd uit de 4e ronde van het bekertoernooi.
  Een van de spelers —- de 25 jarige Giannis Koskiniatis —- had voor de wedstrijd zelfmoord gepleegd, door zich met zijn scooter in een ravijn te storten.
  Volgens mensen uit zijn omgeving had hij psychische problemen en had hij last van waanbeelden.
  Ook had hij tegen medespelers verteld niet te kunnen slapen ’s nachts en geen zin meer te hebben in het leven.
  Hij was voor deze wedstrijd geblesseerd en maakte geen deel uit van de selectie.
  Zijn zelfmoord was voor de voetbalwedstrijd vandaag bekend bij het bestuur van Diagoras geworden, maar werd omwille van de wedstrijd werd dit niet bekend gemaakt aan de spelers.

  Halverwege de wedstrijd werd het feit echter wel bekend bij het publiek —- ruim 6000 toeschouwers —- en die begonnen zijn naam geliefde bijnaam te scanderen BOSKI – BOSKI!!!
  Om deze Griekse tragedie compleet te maken viel halverwege de 2e helft van de wedstrijd ook nog eens het licht uit in het stadion.
  Dat was in de 77ste minuut bij een tussenstand van 2-2.
  En toen werd dit nieuwsfeit ook bekend bij de spelers van Diagoras.
  De leverde tragische beelden op; spelers die huilend ter aarde storten en ontroostbaar waren, het publiek dat compleet uit zijn dak ging en Olympiakos spelers die niet wisten wat ze moesten doen.

  Nadat het licht gerepareerd werd had het bestuur aangedrongen om de wedstrijd uit de spelen.
  Olympiakos scoorde in de 84ste minuut nog de winnende 3-2 en zo kreeg deze overwinning van de rood witten nog eens een zwarte rand.
  Ironisch genoeg had de speler van Diagoras zijn eerste doelpunt in zijn profloopbaan gemaakt op …….. 29 oktober 2006.

  Giannis Koskiniatis is 25 jaar oud geworden.

  Volgens de Nederlandse media heeft hij zelfmoord gepleegd omdat hij geen basisplaats had.
  Volgens de Nederlandse media speelt Diagoras in de 3e divisie.
  http://www.griekseagenda.nl/

 2. Natascha schreef:

  De basis van dit bericht is het (betrouwbare) Britse persbureau Reuters. Ik neem aan dat het Nederlandse ANP een vertaling van dit bericht heeft gemaakt, die op haar beurt weer is opgepakt door de Nederlandse media. Vandaar dus dat in verschillende media hetzelfde bericht opduikt. Overigens hebben ook de Franse, Noorse, Duitse en Britse media exact hetzelfde bericht gepubliceerd.

 3. steven blom schreef:

  3 weken terug gewoon bij een wedstrijd geweest daar. echt vaag gewoon dat ik dit nu lees.

  6000 man lijkt mij erg veel daar misschien ook staan kaarten bij zulke wedstrijden dan? want er zijn zeker geen 6000 stoeltjes

  erg tragisch dit hoor ben er stil van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: