Klooster wordt gevangenis

Priesters die moeten brommen, kunnen dat in de toekomst doen in een speciaal voor hen gebouwde gevangenis. Tenminste, als het aan de Grieks-othodoxe kerk ligt. De kerk heeft toestemming gevraagd aan de Griekse regering om het 16e-eeuwse klooster Chryssopigi in Ano Divri om te bouwen tot een gevangenis voor veroordeelde priesters.

De kerk hoopt dat de veroordeelde voormalige bisschop van Attica, mgr. Panteleimon, dan zijn straf in een klooster kan uitzitten. De 70-jarige Panteleimon werd vorige maand veroordeeld tot zes jaar celstraf vanwege het verduisteren van bijna 200.000 euro. Hij zit momenteel zijn straf uit in de gevangenis Korydallos, waar hij volgens de Griekse media door medegedetineerden wordt getreiterd. Panteleimon is nog altijd priester en daarom zou hij volgens de Kerk de mogelijkheid moeten krijgen zich terug te trekken in een ‘meer geschikte omgeving’.

In het omgebouwde klooster kunnen straks ook andere veroordeelde priesters hun celstraf uitzitten.  Verwacht wordt dat naast Panteleimon nog meer orthodoxe geestelijken zullen worden veroordeeld naar aanleiding van corruptiepraktijken binnen de Grieks-orthodoxe Kerk die in 2005 aan het licht kwamen.

One Response to Klooster wordt gevangenis

  1. […] toen 70-jarige Panteleimon werd in 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar omdat hij tussen 1995 en 1998 in het klooster Osios Ephraim in Nea Makri grote sommen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: