Nieuw dopinggeval in Griekenland

Opnieuw is de Griekse sportwereld opgeschrikt door een dopinggeval.  Een zwemster zou positief getest hebben op het verboden middel testosteron, meldt staatsomroep NET. De naam van de zwemster is niet bekendgemaakt.

Gisteren werd bekend dat de 21-jarige atleet Dimitris Regas vorige maand na het Griekse nationale kampioenschap is betrapt op het gebruik van steroïden. Regas won in 2005 bij het jeugd-EK brons op de 400 meter en maakte kans op een plaatsje in de Griekse estafetteploeg voor de Olympische Spelen van Beijing.

In mei werd zwemmer Ioannis Drymonakos positief getest, bij de Europees kampioen werd bij een dopingcontrole de steroïde trenbonol aangetroffen. In juni werd de roeier Yiannis Tsamis betrapt op doping. De Europees kampioen in de dubbeltwee reageerde positief op finasteride, dat behalve als haargroeimiddel ook als maskering voor anabole steroïden wordt gebruikt. Tsamis hangt een schorsing van twee jaar en uitsluiting van de Olympische Spelen boven het hoofd.

Eerder dit jaar was er ook al een grootschalige dopingaffaire in het gewichtheffen, waarbij zes vrouwen en vijf mannen werden betrapt.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.