Belgische baron koopt Griekenland

De Belgische baron Jean Van Gysel de Meise, eigenaar van het Brussels vijfsterrenhotel Le Plaza, mag zich na het betalen van 13 miljoen euro eigenaar noemen van Griekenland.  Nee, niet van het échte Griekenland maar van het gelijknamige eiland dat deel uitmaakt van een project voor de kust van Dubai.

Vijf jaar geleden kreeg het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord de opdracht van de kroonprins van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, om voor de kust van zijn emiraat driehonderd kunstmatige eilanden aan te leggen. Samen moesten de eilandjes een vlakke wereldkaart vormen. Kosten van het project: twee miljard euro.

Inmiddels is The World, zoals het eilandencomplex heet, klaar en zijn de afzonderlijke eilanden te koop. En het is een groot succes, de stukjes wereld gaan grif van de hand. Rod Stewart kocht Engeland, Angelina Jolie koos Ethiopië, het geboorteland van haar adoptiedochter. Shanghai, het duurste eiland vanwege het mooiste uitzicht (op open zee), werd voor 167 miljoen euro eigendom van de Chinese zakenman Bin Hu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: