Griekenland maakt zich op voor hittegolf

Het is juli, dus volop zomer in Griekenland. En daar hoort ook een hittegolf(je) bij. De Griekse meteorologische dienst (EMY) verwacht dat de temperaturen op de Pelepponnesos begin volgende week kunnen stijgen naar 42 graden celsius. Op de eilanden stijgt het kwik naar 35 graden.

In juni bereikte de temperatuur in Griekenland ook al grote hoogten. Toen verwoestte een bosbrand die zeer waarschijnlijk was ontstaan door de hitte een hoogspanningskabel waardoor grote delen van Athene zonder stroom kwam te zitten.

3 Responses to Griekenland maakt zich op voor hittegolf

 1. Bruno schreef:

  Loos alarm: het kwik bleef steken bop 37 graden.
  Wat echter NOOIT wordt vermeld, is dat de ozonwaarden in heel Athene boven de 200 microgram uit kwamen. In Lykovrissi werd zelfs 240 microgram gemeten!

 2. Natascha schreef:

  Ook de Griekse weermannen zitten er dus weleens naast. Al is het volgens Nederlandse maatstaven volgens mij wel een hittegolf. Maar hier zijn we dan ook al blij als de temperatuur boven de 25 graden komt…

 3. Bruno schreef:

  @Natascha, vanaf 37 graden spreken we hier in Griekenland officieel van een hittegolf. Hier is minder luchtvochtigheid, dus de hitte is beter te dragen. Maar 37 is natuurlijk wel flink warm…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: