Bosbrand veroorzaakt stroomstoring in Athene

Een bosbrand op de berg Hymettus, in het oosten van Athene, heeft geleid tot een grote stroomstoring in de Griekse hoofdstad. De brand verwoestte een belangrijke hoogspanningskabel, waardoor grote delen van de vier miljoen inwoners tellende stad zonder stroom kwamen te zitten. Honderden mensen bleven in het centrum van de stad in liften vastzitten.

De brand was vanuit de verre omtrek te zien door de donkere rookwolken die boven het zuiden en oosten van de stad hingen. De brandweer probeerde het vuur onder controle te krijgen met blusvliegtuigen en helikopters.

Het vuur laaide dertig kilometer ten oosten van Athene op. Door de sterke wind kon de brand zich snel uitbreiden.  De eerste hittegolf van deze zomer die over grote delen van Zuid- en Oost-Europa trekt, was de oorzaak van de bosbrand. In Midden-Griekenland werden temperaturen van  38 graden Celsius genoteerd.

One Response to Bosbrand veroorzaakt stroomstoring in Athene

  1. […] waarschijnlijk was ontstaan door de hitte een hoogspanningskabel waardoor grote delen van Athene zonder stroom kwam te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: