Kyoto-ban voor Griekenland

Griekenland is door de VN uit het verdrag van Kyoto geknikkerd omdat het land niets heeft gedaan aan het terugdringen van broeikasgassen. Sterker nog: die worden helemaal niet gemeten. Athene heeft drie maanden de tijd gekregen om te zorgen voor een betrouwbare manier om het vervuilingsniveau te meten.

Wat precies de consequenties van de ban zullen zijn, is nog niet bekend. Het is namelijk nog niet eerder voorgekomen dat een land uit het verdrag werd gezet. Volgens het hoofd van de Griekse tak van het Wereldnatuurfonds (WWF) staat Griekenland voor schut op internationaal niveau. In januari publiceerde het WWF een rapport dat vraagtekens zette bij de wijze waarop de data werd vergaard. Het Nationaal Observatorium van Athene, dat verantwoordelijk is voor de metingen, zou sinds 1995 steevast verkeerde gegevens hebben doorgegeven.

De regering wees de twijfels van de hand. In maart liet premier Karamanlis nog met klem weten dat Griekenland op koers lag om de Kyoto-doelstelling te halen. Dat betekent dat de uitstoot van broeikasgassen in 2012 met acht procent moet zijn afgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: