Geen stroom door staking

Grote delen van Griekenland hebben het vandaag tijdelijk zonder elektriciteit moeten stellen omdat de werknemers van de elektriciteitsmaatschappijen staakten. In verschillende regio’s duurde de stroomonderbreking meer dan twee uur. Burgers werden gewaarschuwd om hun elektriciteitsverbruik te beperken en de trap te nemen in plaats van de lift. Ook verkeerslichten deden het tijdens de stroomonderbreking niet.

Gemeentearbeiders steunen de acties en leggen morgen voor 24-uur het werk neer. Waarschijnlijk wordt het huisvuil in Athene dan niet opgehaald. Het is al de vierde dag op rij dat arbeiders het werk neerleggen. Ze protesteren massaal tegen de hervormingen van de pensioenen. De acties zijn onder meer gericht tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Ook de regeringsmaatregelen om tientallen pensioenfondsen te laten fuseren tot vijf tot acht fondsen zijn reden voor de protesten.

De conservatieve regering van premier Karamanlis staat onder druk om de hervormingen door te voeren. Met het huidige pensioensysteem, de vergrijzende bevolking en het lage geboortecijfer riskeert Griekenland over twintig jaar bankroet te eindigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: