Zware aardbeving in Griekenland

Griekenland is rond het middaguur getroffen door een zware aardbeving. Die had volgens uiteenlopende berichten van seismologen een kracht van 6,5 à 7,3 op de schaal van Richter.

Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Ook zijn er nog geen meldingen van schade binnengekomen. Volgens Griekse media renden veel geschrokken mensen de straat op.

Het epicentrum van de beving lag in het zuidwesten van Griekenland, twaalf mijl uit de kust van Kalamata – in de buurt van het eiland Kythira. “Het was een ontzettend sterke beving die een hele tijd duude”, zei Theodoros Salantis, burgemeester van Koroni tegen Associated Press. Het kuststadje ligt vlakbij Kalamata. In de hoofdstad Athene werd de beving zeker vijftien seconden gevoeld. Ook op Kreta kon de schok gevoeld worden.

Een kapitein van een veerboot die op het ogenblik van de schok in de buurt van Kythira voer, verklaarde aan de Griekse media dat de aardbeving een enorme waterverplaatsing teweeg bracht. Er zijn berichten dat op Kythira de kerk is ingestort, samen met verschillende huizen. Ook op het eiland Karpathos is er schade.

Begin januari werd Griekenland ook getroffen door een krachtige aardbeving. De schok had toen een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft plaats in Griekenland.

One Response to Zware aardbeving in Griekenland

  1. Acissej schreef:

    Allowa?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: