Griekse clubs krijgen politietaken

Griekse voetbalclubs worden volledig verantwoordelijk voor de veiligheid in hun stadions. Het stadionpersoneel mag supporters fouilleren en ze arresteren als dat nodig is. Dat is de belangrijkste uitkomst van een nieuwe wet die de Griekse regering heeft opgesteld.

“We willen de politie uit de stadions houden”, aldus minister Michalis Liapis. De wet, die eind deze maand wordt voorgelegd aan het parlement, is de nieuwste maatregel in de strijd tegen supportersgeweld in Griekenland, dat al negen jaar duurt.

“De Griekse samenleving ziet elke zondag hetzelfde probleem”, aldus Yiannis Ioannidis, voormalig basketbaltrainer en nu minister van sport. “We waren gewend om al op 5-jarige leeftijd naar het stadion te gaan, maar nu is het zelfs een risico om je vrouw mee te nemen.”

De afgelopen jaren zijn 21 stadions in Griekenland uitgerust met videocamera’s en is het politietoezicht verscherpt, maar toch breken er nog regelmatig rellen uit. Door supporters zelf verantwoordelijk te maken voor de veiligheid in de stadions, denkt de overheid hier een einde aan te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: