Aardbeving treft Griekenland

Griekenland is vanmorgen opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De schok had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter.

De beving leidde tot paniek in dorpen en steden in het zuiden, maar voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en is er geen noemenswaardige schade. Het epicentrum lag bij Leonidio, 120 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Athene, waar inwoners om kwart over zeven door de beving uit hun slaap werden gewekt.

De aardschok vond plaats ongeveer 50 kilometer onder de aardbodem van de zuidelijke Peloponnesos. De beving was niet alleen voelbaar in bijna heel Griekenland, ook in Italië werd de schok gevoeld.

Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft in Griekenland plaats. In september 1999 kwamen ruim 140 mensen in Athene en omgeving om het leven bij een aardbeving met een kracht van 5,9. Ongeveer 60.000 inwoners raakten toen dakloos.

One Response to Aardbeving treft Griekenland

  1. […] Begin januari werd Griekenland ook getroffen door een krachtige aardbeving. De schok had toen een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Van alle aardbevingen in Europa vindt de helft plaats in Griekenland. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: