Delhaize koopt Griekse distributeur

plus.jpgDe Belgische Delhaize Groep heeft een overeenkomst gesloten om via dochteronderneming Alfa-Beta Vassilopoulos de Griekse distributeur Plus Hellas over te nemen.

Alfa-Beta is de tweede grootste voedingsdistributeur in Griekenland. Eind september 2007 bestond het verkoopnetwerk uit 154 winkels. Met de overname (waarmee 69,5 miljoen euro is gemoeid) versterkt de keten zijn positie in het noorden van Griekenland, waar Plus Hellas 33 winkels en een nieuw distributiecentrum bezit.

“Vanuit geografisch oogpunt en op het vlak van onroerend goed is Plus Hellas een perfecte opvulovername voor Alfa Beta. De recent geopende winkels van Plus in het noorden zullen voor een belangrijke versterking van onze positie in Noord-Griekenland zorgen”, laat Alfa-Beta-bestuurder Kostas Macheras weten.

Plus Hellas behoort tot de Plus-keten, een onderdeel van de Duitse Tengelmann Group. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Griekse mededingingsautoriteiten. Waarschijnlijk kan de transactie in het tweede kwartaal van 2008 afgerond worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: