Vervuiling troef in Griekse rivieren

vuil.jpgHet is niet best gesteld met de waterkwaliteit in Noord-Griekenland. Bijna alle rivieren en waterwegen hebben te lijden onder zware vervuiling. Dat blijkt uit een onderzoek van de Aristoteles Universiteit in Thessaloniki.

Slechts één meer, het aangelegde reservoir Thisavrou in Drama, voldoet aan de Europese Kaderrichtlijn Water. Volgens die EU-richtlijn moeten alle wateren in 2015 de kwalificatie ‘goed’ hebben. De meren Dipotamou, Mikri Prespa, Volvi, Verogitida, Doirani en – afhankelijk van de hoeveelheid regen – Polyfytou scoren een ‘gemiddeld tot matig’.

De rest van de wateren in Noord-Griekenland heeft de kwalificatie ‘slecht’. Het meer Koroneia, waar in 1995 de complete vispopulatie stierf, komt als meest vervuild uit de bus. In 2004 werd het meer getroffen door botulisme, waardoor 30.000 vogels en talloze vissen stierven. Eerder dit jaar doodde botulisme 200 flamingo’s bij het meer.

De oorzaak van de vervuiling is niet alleen in Griekenland te vinden. De rivier Nestos voert bijvoorbeeld ook rommel en giftig afval uit Bulgarije de grens over.

One Response to Vervuiling troef in Griekse rivieren

  1. […] wordt omschreven als het smerigste water in heel Griekenland. Het meer zou het hoogste gehalte blauwalg ter wereld bevatten. In september […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: