EU-hulp bij wederopbouw

fotia.jpgDe EU steekt Griekenland een helpende hand toe bij de wederopbouw van de door bosbranden verwoeste gebieden. Dat heeft de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, toegezegd.  “De Grieken moeten weten dat ze er niet alleen voorstaan”, zei Barroso nadat hij een helikoptervlucht had gemaakt over de getroffen gebieden.

Barroso en de Griekse premier Costas Karamanlis prezen de inzet van veel EU-lidstaten die mensen en materieel hebben gestuurd om de Griekse brandweer te helpen bij de bluswerkzaamheden. Barroso zei dat alle EU-leden moeten samenwerken om de schade te herstellen. De Europese Commissie heeft de Griekse regering al 200 miljoen euro aan noodhulp toegezegd. Daar komt in oktober waarschijnlijk nog eens 400 miljoen bij uit het Solidariteitsfonds.

De totale schade van de bosbranden worden geschat op 1,5 miljard euro. Duizenden huizen werden verwoest en minstens 63 mensen kwamen om in de vlammen, ook tienduizenden stuks vee hebben de branden niet overleefd.

One Response to EU-hulp bij wederopbouw

  1. […] en dat er meer brandweerlieden zijn ingehuurd dan in voorgaande jaren. In 2007 kwamen bij talloze bosbranden meer dan zeventig Grieken om het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: