Gastvrije Grieken zijn xenofoob

Amnesty International voert deze zomer actie tegen discriminatie in Griekenland. Want de gastvrijheid en vriendelijkheid waar de Grieken zo om bekend staan, gelden niet voor iedereen die het land binnenkomt.

Vluchtelingen worden niet of nauwelijks toegelaten. Lukt dat wel dan worden ze vaak onder slechte omstandigheden gevangen gehouden. Alleenstaande minderjarige migranten worden behandeld als volwassenen en onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden opgesloten.

Ook de Roma hebben het in Griekenland zwaar te verduren. Ze worden stelselmatig gediscrimineerd door middel van gedwongen huisuitzetting, het niet onderzoeken van racistische aanvallen tegen hun bevolkingsgroep en mishandeling door de politie. De overheid treedt niet effectief op tegen discriminatie in houdt zo een xenofobe houding tegen buitenlanders en minderheden in stand.

Het wordt tijd dat de Griekse overheid de aanpak van discriminatie in de wetgeving vastlegt en zich daarbij houdt aan internationale verdragen, stelt Amnesty dat op de popfestivals actievoert tegen discriminatie in Griekenland. Op Pinkpop werd het startsein gegeven voor de Griekenland-actie en dit weeekend is Amnesty ook aanwezig op Lowlands. Teken hier de petitie en bekijk hier foto’s van vluchtelingen in Griekenland.

One Response to Gastvrije Grieken zijn xenofoob

  1. […] 2002 en 2007 zouden bijna 12.000 migranten door Griekenland zijn tegengehouden en in Turks gebied zijn gedropt. Alleen al vorig jaar waren het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: