Waar lag Ithaka?

ithakaOver hoe het oude Ithaka er ongeveer uit moet hebben gezien, kunnen we ons wel een voorstelling maken. Homerus beschreef het als ‘een laag, ruw en bebost eiland met één hoge berg’.

Wat de exacte locatie van het mythische eiland was, blijft gissen. Daarover doen dan ook heel wat verhalen de ronde. Is het huidige Ithaka hetzelfde eiland als waar Odysseus aan zijn reis begon? Of woonde hij toch op het schiereiland Paliki dat aan de westkant van Kefalonia ligt?

Het Nederlandse ingenieursbedrijf Fugro gaat onderzoeken of de landtong die Paliki aan Kefalonia verbindt er altijd al is geweest of is ontstaan door een landverschuiving. Wellicht komt er binnenkort dus eindelijk meer duidelijkheid over de ligging van Odysseus’ Ithaka.

One Response to Waar lag Ithaka?

  1. […] Archeoloog ontdekt paleis van Odysseus Een Griekse archeoloog beweert dat hij het paleis van Odysseus heeft opgegraven op het eiland Ithaka. Hij is al zestien jaar bezig met opgravingen op het Ionische eiland waar de Griekse held volgens de overlevering woonde. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: