Een dagboek in de Griekse crisis – deel 2

Huisje, boompje, beestje… crisis. De Nederlandse Roos Mavrikou-Zevenhuizen heeft het allemaal. Ze woont met haar Griekse man en twee dochtertjes op Skyros waar ze een hotel runnen. Ook op het kleine eiland is de economische crisis aan de orde van de dag. In Dagboek in de Griekse crisis (deel 2) schrijft Roos over de impact die de crisis heeft op haar gezin.  

Sinds het uitbreken van de crisis in 2010 is de situatie in Griekenland van kwaad tot erger geworden. Na meerdere verkiezingen, tientallen Eurogroep bijeenkomsten en een zeldzaam referendum is het resultaat: doorgaan op dezelfde (verwoestende) voet. Albert Einstein zei ooit: insanity is doing the same thing over and over again and expecting different result. Een wijs man!

In het boek beschrijft Roos haar leven en persoonlijke kijk op de gebeurtenissen in Griekenland en Europa over een periode van ruim twee jaar. “Een periode waarin mijn hervonden kracht en voorzichtige hoop omsloegen in wanhoop”, aldus Roos. Helemaal als begin 2015 de politieke en sociale onrust steeds meer op de voorgrond treden.

dagboek_roos2

30 juni 2015
Onze jongste dochter van vier jaar kwam net met een uitspraak van een tweetal zinnen die het hele ontstaan van de crisis en het verloop ervan in de kern samenvat: “Mama, jij hebt niet centjes. Dan moet je nieuwe kopen!”

Het dagboek vertelt niet alleen het verhaal van Roos en haar gezin, maar ook dat van vele andere gezinnen op Skyros en in andere delen van Griekenland. Een verhaal over de crisis dat de menselijke kant laat zien en niet alleen de cijfers waar in Europa over wordt gesproken.

Een Dagboek in de Griekse crisis (deel 2) is het derde boek van Roos over haar leven in Griekenland. In 2011 schreef ze Een ‘vreemde’ kijk op Griekenland, waarin een andere blik wordt gegeven op de Griekse crisis, de misvattingen en de schuldvraag. In 2013 verscheen het eerste Dagboek in de Griekse crisis.  


Een dagboek in de Griekse crisis, deel 2 – Roosmarijn Mavrikou-Zevenhuizen
Uitgeverij: Mijnbestseller | September 2015
Prijs: €16,75 (paperback)
ISBN: 9789463189156

Het boek is te koop bij mijnbestseller.nl

3 Responses to Een dagboek in de Griekse crisis – deel 2

  1. […] In Dagboek in de Griekse crisis (deel 2) beschrijft Roos haar leven en persoonlijke kijk op de recente gebeurtenissen in Griekenland en Europa.  Lees meer >> […]

  2. […] Lees ook: Een dagboek in de Griekse crisis – deel 2 […]

  3. […] Een dagboek in de Griekse crisis – deel 2 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: