Zomerbonus 2018


☼☼☼ Zomerbonus 6 ☼☼☼

Minstens zo leuk als de vakantie zelf, is de voorpret. In de jaren zestig konden vakantiegangers in het vliegtuig alvast in Griekse sferen komen. Om daarna heerlijk te ontspannen op Rhodos, het eiland van zonnegod Helios (die werd geëerd met de Kolossus van Rhodos, een van de zeven klassieke wereldwonderen)


☼☼☼ Zomerbonus 5 ☼☼☼

In bijna iedere vakantiefolder en op talloze ansichtkaarten zijn ze te zien. Spierwitte huisjes met blauwe deuren en kerkjes met blauwe koepels. Griekser kan het bijna niet. Maar waarom zijn die huizen nou eigenlijk wit?

Het antwoord lees je hier

 


☼☼☼ Zomerbonus 4 ☼☼☼

De beste plekken om de zomer door te brengen in Griekenland, waar eet je het beste ijs in Athene, zomerse recepten en leuke activiteiten en evenementen. Op de website van het Kathimerini-magazine ‘Greece Is’ is een hele reeks artikelen te vinden met de Griekse zomer(vakantie) als onderwerp.


☼☼☼ Zomerbonus 3 ☼☼☼

Frappé olé olé!
De Grieken zijn er dol op: schuimig geklopte ijskoude oploskoffie, al dan niet met suiker en melk. Vorig jaar kreeg de jarige φραπέ zelfs een tijdelijk museum. Maar wist je dat deze populaire koffie in 1957 eigenlijk per toeval werd uitgevonden? Wie had gedacht dat het zou uitgroeien tot een essentiële accessoire voor de levensstijl van veel Grieken.

 

Het verhaal van de frappé (en een recept om het zelf te maken) lees je hier 


☼☼☼ Zomerbonus 2 ☼☼☼

Oude tempels, lekker eten en zonovergoten stranden. Griekenland is een populaire reisbestemming in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Maar de vakanties zagen er wel een beetje anders uit:

A Travel Guide to Crete in the Sixties (1964)


☼☼☼ Zomerbonus 1 ☼☼☼

Het was dé zomerhit van 2017: Despacito, van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. Maar de Griekse parodie Θες Παστίτσιο; (wil je pastitio?) krijg je ook niet meer uit je hoofd… 🙂


 

5 Responses to Zomerbonus 2018

  1. […] er weer (bijna) op. De afgelopen weken bevatte het nieuwsoverzicht een zomerbonus. Eentje gemist? Hier staan ze nog een keer op een rijtje – om het zomergevoel nog even vast te […]

  2. […] In 2018 bevatte het nieuwsoverzicht zes weken lang een zomerbonus. Hier staan ze nog een keer op een rijtje. […]

  3. […] Bekijk ook de Zomerbonussen van 2018 […]

  4. […] Bekijk ook de Zomerbonussen van 2018 […]

  5. […] Bekijk ook de Zomerbonussen van 2018 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: